Riviera (Sky Atlantic, 2017)

MV5BNzY4YTc3YjQtOThiZi00YjM5LWEyZTktYjFlYmM5YTMxODQzXkEyXkFqcGdeQXVyMzI2ODkyNDg@._V1_

Riviera je nova Britanska mini-serija od deset epizoda, koja govori o Georgini Clios, koja se bavi trgovinom umetnina, čiji se život menja kada njen suprug bogataš Constantine pogine u eksploziji na jahti na Francuskoj rivijeri. Georgina otkriva da njegova smrt možda nije bila nesreća, već se radi o ubistvu.

Pored nje, tu su i Constantinova prva žena, dva sina i kćerka iz prvog braka, i malo je reći da je ova porodica disfunkcionalna. Najstariji sin Adam je zaljubljen u maćehu Georginu, koja je njegovih godina; drugi sin Christos je kockar i narkoman; kćerka Adriana živi za žurke i provod, ali je najviše pogodi očeva smrt; a njihova majka Irina je okrutna i hladna žena, koja ne preza ni od čega da dođe do cilja.

Svi ovi likovi će morati da se udruže kako bi otkrili ko stoji iza Constantinove smrti, u šta se ubrzo umešaju kradljivci umetnina, mafijaši, i svet prostitucije, kocke i droge. Idilična rivijera, azurno more i luksuz i bogatstvo stoje kao kontrast nasuprot zločinima koji počinju da se nižu, i u deset epizoda priča lepo teče i razvija se, tako da nam konstantno drži pažnju, sve do napetog i eksplozivnog finala kada se sve razreši.

Julia Stiles je odlična kao Georgina, koju svi smatraju trofej-ženom bogataša, ali pokazuje da je sposobna i poprilično opasna kada shvati da joj je život i budućnost u opasnosti. Atraktivne lokacije na kojima je serija snimana, luksuz koji se ogleda u skupoj odeći, automobilima, umetničkim slikama i hedonističkim zabavama, i zanimljiva priča čine ovu seriju vrlo zabavnim gledalačkim iskustvom.

Једно мишљење на „Riviera (Sky Atlantic, 2017)

  1. Повратни пинг: Recenzije iz 2017. | Knjige, filmovi, serije

Постави коментар